У Києві поліція “запакувала” фальшивого радника комбата

Столичні слідчі поліції повідомили чоловікові про підозру у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди – фігурант представлявся представником громадської спілки та за $5000 обіцяв видати киянину посвідчення радника командира батальйону ЗСУ, яке нібито допоможе уникнути мобілізації.

Про це повідомляє у понеділок, 18 березня, Національна поліція.

За її даними, під час зустрічі з потенційним «клієнтом» зловмисник навіть вдягнув військову форму, щоб переконати співрозмовника, що сам перебуває буцімто на посаді радника командира батальйону ЗСУ.

Крім того, підозрюваний також розповідав, що нібито на початку широкомасштабного вторгнення допомагав ЗСУ завозити зброю для відбиття окупантів на Київщині.

Поліцейські затримали чоловіка під час передачі посвідчення та отримання другої частини коштів.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 та ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 368-3 Кримінального кодексу України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом обману та підбуренні до надання неправомірної вигоди.

Окрім того, під час обшуку у зловмисника вилучено наркотичні речовини, зброю та набої. На даний час вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ст. 309 та 263 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання наркотичних засобів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Читайте також:
У Харкові шахрай обіцяв дружині загиблого “повернути” її чоловіка з полону” – СБУ запакувала

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна