У Харкові шахрай обіцяв дружині загиблого “повернути” її чоловіка з полону” – СБУ запакувала

У Харкові правоохоронці затримали шахрая, який обіцяв дружині загиблого військового «повернути його з полону» за 10 тисяч доларів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в п’ятницю, 1 грудня.

За інформацією спецслужб, зловмисник «зіграв» на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким.

Дізнавшись про це, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ і переконувати жінку в тому, що її чоловік нібито перебуває в полоні у російських окупантів.

За грошову «винагороду» фігурант обіцяв їй своє сприяння у «поверненні» військового додому. Для вирішення цього питання зловмисник «гарантував» своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на «першочерговий» обмін.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігуранта та затримали його під час отримання грошей від потерпілої. Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за фактом шахрайства. Планується обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою. Йому загрожує до восьми років в’язниці.

Читайте також:
У Києві затримали шахрая, який виманив у матері загиблого військового 7,5 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна