У Києві затримали шахрая, який виманив у матері загиблого військового 7,5 млн грн

Поліцейські із Закарпаття затримали 35-річного жителя Києва, який разом зі спільниками виманив від матері загиблого військовослужбовця з Донеччини 7,5 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті Нацполіції в Закарпатській області.

За інформацією відомства, затримання провели у Києві. Гроші жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина, який загинув на війні.

“Після того, як мати загиблого отримала грошову допомогу, їй почали телефонувати невідомі. Вони переконували, що не варто тримати гроші у банках, оскільки найближчим часом вони збанкрутують. Шахраї рекомендували жінці покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном і пропонували свою допомогу у цьому”, — йдеться у повідомленні.

Жінка погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений чоловіками. Через деякий час вона захотіла зняти частину грошей із “рахунку”, однак шахраї повідомили, що ці гроші арештовані та для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей. Згодом вона перевела їм ще 2,5 мільйона гривень. Після цього зв’язок із чоловіками обірвався, додають у поліції.

У результаті обшуків за місцем проживання організаторів та їх можливих спільників, вилучили велику кількість готівки в іноземній та національній валюті, а також дороговартісні автомобілі.

Одного з організаторів шахрайського кол-центру вже доставили до Закарпаття та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України.

Також суд вже розглянув клопотання щодо запобіжного заходу для підозрюваного. Відповідно до ухвали суду він перебуватиме під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 13 мільйонів 285 тисяч гривень, додають правоохоронці.

Слідство у справі триває.

Читайте також:
У Києві затримали шахрая, що виманив гроші за “порятунок” людей із заблокованого Маріуполя. Вони невдовзі загинули

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна