“День від’єднання 33% ЧФ РФ”: військові хакери “покарали” російські медіа в річницю анексії Криму

“18 березня – річниця приєднання Криму та від’єднання 33% Чорноморського флоту РФ“: картинка з таким текстом з’явилася на сайтах 14 російських компаній, які 10 років тому здійснювали інформаційну та рекламну підтримку незаконної анексії Кримського півострова Росією.

Про це повідомляє “АрміяІнформ“.

Фото: АрміяІнформ

Серед уражених проукраїнськими хакерами – інформагентство “Новый день”, регіональні портали Криму, Москви та Свердловської області. А також рекламні агентства, які надавали послуги з розміщення матеріалів по території РФ і тимчасово окупованого Криму.

На стартових сторінках компаній з’явилося зображення потоплених російських кораблів, а також літаків стратегічної авіації, які “склали їм компанію” на дні Чорного моря. І нагадування, що разом із незаконним так званим “приєднанням Криму” у росіян як наслідок “від’єдналось” 33% кораблів Чорноморського флоту.

Як писала “Новинарня“, в січні хакери зламали сервери російських компаній, які допомагають оборонній галузі РФ.

Читайте також:
ЗСУ вивели з ладу близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ.
В ISW розповіли, як Шойгу зібрався його захистити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна