Росія заявила про збиття українського вертольота Black Hawk: у ГУР спростували. ОНОВЛЕНО

оновлено

Російські пропагандисти 17 березня заявили про нібито збиття українського вертольота Black Hawk американського виробництва поблизу кордону з РФ. Втім, у Головному управлінні розвідки Міноборони України цю інформацію спростовують.

Про це заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна.

Про нібито збиття вертольота поблизу села Лукашівка Чернігівської області повідомив так званий “воєнний кореспондент” з РФ Євген Піддубний. Він стверджував, що збито, імовірно UH-60 Black Hawk американського виробництва, на борту якого перебували до 20 осіб. За словами Піддубного, українські військові планували висадку на території Козинки Бєлгородської області для “створення видимості контролю над населеним пунктом”.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов цю інформацію заперечив.

“Звісно, що ні. Ця інформація є черговою брехнею російської пропаганди. То вони повідомляли про півтори тисячі загиблих українських військових у Бєлгородській області, то ще якісь нісенітниці. І от чергова історія з Black Hawk. Black Hawk в строю, виконують поставлені завдання і з ними все добре”, — наголосив він.

Згодом офіційна заява з’явилася на сторінці ГУР у Facebook.

“Екіпажі гелікоптерів Black Hawk ГУР МО України продовжують бойову роботу. Усі борти Black Hawk Головного управління розвідки Міністерства оборони України перебувають в чудовому робочому стані; їхні екіпажі продовжують виконувати бойові та спеціальні завдання. Чорноротим пропагандистам та їхнім рабовласникам із кремля, які поширюють фейки про начебто збиття гелікоптера воєнної розвідки України, слід менше зловживати спиртним”, — заявили у Головному управлінні розвідки.

Читайте також:
Російські добровольці показали кадри захоплення селища Горьковський на Бєлгородщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна