Кількість жертв ракетного удару по Одесі зросла: у лікарні загинув ще один працівник ДСНС

Кількість загиблих у результаті ракетного удару по Одесі, який росіяни здійснили 15 березня, зросла до 21 людини.

Про це в суботу, 16 березня, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“Сьогодні в лікарні від важкого поранення загинув ще один працівник ДСНС, ще одна жертва вчорашнього російського удару по Одесі”, — зазначив він.

Таким чином кількість загиблих від удару по Одесі 15 березня зросла до 21.

Як повідомили в ДСНС, загиблий — 39-річний водій-пожежний Віталій Алимов, який 15 березня отримав важкі травми під час виконання службових обовʼязків внаслідок повторного ракетного удару.

“Медики робили все можливе, але врятувати нашого колегу не вдалося. Глибоко сумуємо з приводу смерті побратима-вогнеборця та висловлюємо слова співчуття рідним і близьким. У нашій пам’яті Віталій завжди залишиться як гарний друг, чуйна і добра людина та професіонал своєї справи”, — зазначили в ДСНС.

За словами Ігоря Клименка, внаслідок ракетного удару ще понад 70 осіб отримали поранення, серед яких є і “важкі”.

Контекст

Як писала “Новинарня“, вранці 15 березня Росія вдарила по Одесі, попередньо, балістичною ракетою “Іскандер-М”. Їх запустили  з тимчасово окупованого Криму. Удар припав на курортний район міста – Дачі Ковалевського.

Рятувальники одразу прибули на місце удару та приступили до гасіння вогню, розбору завалів і пошуку постраждалих. Під час проведення робіт окупанти повторно завдали ракетного удару, унаслідок якого загинули рятувальник і фельдшер.

Відомо, що внаслідок першої атаки загинули зокрема колишній заступник мера Одеси Сергій Тетюхін, командир батальйону “Цунамі” Олександр Гостіщев, заступник керівника Нацполіції в Одеській області Дмитро Абраменко.

Станом на 19:20 15 березня було відомо про 20 загиблих людей.

Уранці 16 березня кількість жертв зросла до 21 – у лікарні від отриманих травм помер ще один рятувальник. Поранених – 74.

Суботу, 16 березня, оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару по Одесі.

Читайте також:
“Підлий удар покидьків”: Зеленський зреагував на удар по Одесі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.