Удар по Одесі: загинули ексзаступник мера, командир батальйону “Цунамі”, заступник керівника обласного Нацполу. Всього загиблих – вже 19

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару російських загарбників по Одесі зросла до 19 осіб.

Про це генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив у п’ятницю, 15 березня.

“Росія не припиняє тероризувати Одесу. Станом на 17:00 вже відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок чергових ракетних атак ворога”, – зазначив він.

За даними генпрокурора, серед жертв і постраждалих – місцеві жителі, медики та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як нагадав Костін, російські війська завдали повторного удару, коли екстрені служби надавали допомогу постраждалим від першого влучання.

Він наголосив, що правоохоронці спільно з прокурорами фіксують наслідки чергового воєнного злочину РФ.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, розпочате кримінальне провадження.

Як повідомив  депутат Одеської міської ради Андрій Вагапов, унаслідок цієї атаки загинули ексзаступник мера Сергій Тетюхін та командир батальйону “Цунамі” Олександр Гостіщев.

Олександр Гостіщев

“Братики. Помстимося. Олександр Гостіщев, дякую, що міг вважати тебе своїм другом. Сергій Тетюхін, дякую тобі. Ти був справжній. Виділявся з оточення. Справжністю”, – написав він.

За даними місцевих ЗМІ, загинув також заступник керівника Нацполіції в Одеській області Дмитро Абраменко.

Дмитро Абраменко

Про втрати серед лав поліцейських повідомляло і міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“На жаль, маємо втрати й серед особового складу Національної поліції. Сильні, безстрашні бійці. Без цифр, але з великою повагою до кожного загиблого…”, – написав він.

Читайте також:
Росія била по Одесі ракетами “Іскандер-М”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна