“Не допустити перемоги РФ”: Макрон знову говорить про можливість відправки військ в Україну

доповнено

Президент Франції Еммануель Макрон, коментуючи порушену ним ідею надсилання західних військ в Україну, наголосив, що у випадку втілення такого сценарію французькі сили не йтимуть в наступ проти Росії.

Про це Макрон сказав увечері 14 березня в інтерв’ю телеканалам TF1 і France 2, передає “Європейська правда“.

Французький президент, пояснюючи порушення ним ідеї про введення військ в Україну, наголосив, що в нинішніх умовах необхідно не допустити перемоги Росії у війні, яка “йде на європейській землі”.

“Що відбувається в Україні? Війна, яка є екзистенціальною для нашої Європи і для Франції. Ми встановили занадто багато обмежень, якщо можна так сказати, в нашій лексиці. Ми не йдемо на ескалацію. Ми не перебуваємо у стані війни з Росією”, – підкреслив він.

За словами Макрона, якщо Франція все ж буде змушена направити війська в Україну, то “єдиний, хто буде нести відповідальність – це кремлівський режим”.

“Це будемо не ми. Ми ніколи не підемо в наступ, ніколи не перехопимо ініціативу”, – запевнив глава французької держави.

“Франція – це сила миру. Але сьогодні, щоб мати мир в Україні, ми не повинні бути слабкими. Тому ми повинні тверезо дивитися на ситуацію та з рішучістю, волею і сміливістю сказати, що ми готові вкласти ресурси для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб Росія не перемогла”, – додав Еммануель Макрон.

Президент Франції, що має ядерну зброю, також порадив російському президенту Володимиру Путіну не розкидатися погрозами стосовно ядерної зброї.

“Не варто погрожувати, коли у вас є ядерна зброя”, – зазначив Макрон, коментуючи останні висловлювання Путіна.

Французький лідер повідомив, що не розмовляв з керівником Кремля вже кілька місяців, а такий діалог був, “коли це було необхідно”.

“Путін перебуває в полоні репресій та авторитаризму у своїй країні, яка останніми роками вирішила стати дестабілізуючою державою”, – наголосив лідер Франції.

Еммануель Макрон підкреслив, що ядерні держави повинні “передусім почуватися захищеними”, оскільки мають таке озброєння.

“Коли йдеться про ядерну зброю, багато слів не потрібно. Це накладає на нас відповідальність за недопущення ескалації”, – підсумував президент Франції.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2024 року президент Франції Еммануель Макрон заявив, що “не можна виключати” ймовірного відправлення західних військ в Україну для підтримки у війні. Водночас він визнав, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Читайте також:
Зеленський після розмови з Макроном анонсував його приїзд в Україну найближчим часом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна