Міністр оборони Литви оголосив про відставку

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте отримала прохання міністра національної оборони країни Арвідаса Анушаускаса про відставку.

Про це в п’ятницю, 15 березня, офіційно повідомили в литовському уряді, передає “Європейська правда”.

“Прес-служба уряду Литовської Республіки підтверджує, що сьогодні, 15 березня, прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте отримала прохання про відставку від міністра національної оборони Арвідаса Анушаускаса”, – йдеться в повідомленні уряду Литви.

Там додали, що коментарі стосовно рішень прем’єр-міністерки будуть зроблені в понеділок, 18 березня.

ЗМІ, які раніше неофіційно повідомили про майбутню відставку Анушаускаса, пов’язали її з конфліктом із Шимоніте через публічні заяви міністра оборони під час останнього візиту до США.

На посаду нового міністра можуть запропонувати кандидатуру нинішнього глави парламентського Комітету з нацбезпеки і оборони Лаурінаса Кащюнаса.

Водночас для звільнення Анушаускаса потрібне схвалення президента Литви Гітанаса Науседи. Обоє мають зустрітись із цього питання в суботу, 16 березня.

Як писала “Новинарня“, Литва долучиться до чеської ініціативи щодо боєприпасів для України.

Читайте також:
Міністр оборони Литви озвучив дату ймовірного прибуття винищувачів F-16 в Україну, — Foreign Policy

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна