ГУР атакувало онлайн-голосування на виборах в РФ, – ЗМІ

У Росії в день початку президентських виборів 15 березня фіксуються збої в онлайн-голосуванні. Це справа рук кіберфахівців Головного управління розвідки Міноборони України.

Про це повідомило джерело у спецслужбах в коментарі “Громадському”.

«Інформація відповідає дійсності. Працюють кіберфахівці ГУР МО», — сказав наш співрозмовник.

Зранку та в обід 15 березня одразу в низці регіонів РФ заявили про збої. Зокрема, масштабний збій стався на державному порталі «Госуслуги». На сайт не могли зайти жителі Московської, Тюменської, Новосибірської та інших областей.

Напередодні, 14 березня, голова «ростелекому» Михайло Осеєвський заявив, що Росія веде кібервійну з ГУР МО України, «яке вже тривалий час намагається зруйнувати всю інфраструктуру, створену для виборів».

Читайте також:
На виборах президента РФ зараховуватимуть “голоси” від загиблих, зниклих безвісти або полонених російських вояк, – ГУР МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна