Польща долучилася до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для ЗСУ

Польща приєдналася до чеської ініціативи щодо закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів для України.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, передає “ЄП” 13 березня.

Однак очільник зовнішньополітичного відомства Польщі  відмовився назвати суму, яку виділяє його уряд.

Контекст

Президент Чехії Петер Павел напередодні заявив, що його країна знайшла спосіб дістати 800 тисяч снарядів для ЗСУ, але потребує фінансування для цього.

“Наразі ми знайшли пів мільйона снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити (в Україну) за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо”, — зазначив чеський лідер.

7 березня Петр Павел заявив, що союзники України зібрали всю суму, необхідну для передачі 800 тисяч артилерійських снарядів її Збройним силам. За словами чеського лідера, боєприпаси мають бути в Україні найближчими тижнями.

Читайте також:
Чехія може закупити ще 200 тисяч снарядів для України – додатково до обіцяних 300 тисяч

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна