Чехія зібрала всю суму на закупівлю 800 тисяч артилерійських снарядів для України

Президент Чехії Петр Павел заявив, що союзники України зібрали всю суму, необхідну для передачі 800 тисяч артилерійських снарядів її Збройним силам.

Про це він сказав журналістам, повідомило чеське інформаційне агентство ČTK у четвер, 7 березня.

За його словами, “станом на сьогоднішній ранок ми зібрали загальну суму для закупівлі всіх боєприпасів, 800 тисяч штук”.

“Ще 18 країн братимуть участь у допомозі, ініційованій Чехією. Боєприпаси мають бути в Україні найближчими тижнями”, — зазначив чеський лідер.

Павел додав, що після цього чеський уряд повинен ухвалити меморандум і налагодити “взаємовідносини з іншими країнами” щодо того, як діяти далі.

Контекст

Президент Чехії Петер Павел напередодні заявив, що його країна знайшла спосіб дістати 800 тисяч снарядів для ЗСУ, але потребує фінансування для цього.

“Наразі ми знайшли пів мільйона снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити (в Україну) за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо”, — зазначив чеський лідер.

Читайте також:
Бельгія виділить €200 млн на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України
Нідерланди збільшують фінансування закупівлі боєприпасів для України до €250 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна