Біля кордону на Буковині затримали мікроавтобус із 34 ухилянтами всередині. “Квиток” коштував 10 тис. євро. ВІДЕО

На Буковині поблизу українсько-румунського кордону правоохоронці затримали вантажний мікроавтобус, який перевозив 34 ухилянти. За таку подорож кожен з військовозобов’язаних чоловіків заплатив по 10 тис. євро.

Прикордонники та слідчі СБУ і поліції Буковини затримали ухилянтів у п’ятницю, 8 березня, неподалік кордону, повідомив у своєму телеграм-каналі депутат міської ради Ужгорода Віталій Глагола.

Під час рейду поліцейським також вдалося затримати і самого організатора незаконного переправлення. Затримання 34 ухилянтів підтвердили журналістам видання ZAXID.NET власні джерела в правоохоронних органах.

Правоохоронці стежили за зеленим Mercedes Sprinter на чернівецьких номерах, який рухався за 3 кілометри від кордону поблизу КПП «Порубне». Коли автомобіль зупинили, то всередині вантажного буса виявили 34 чоловіки призовного віку.

Пізніше у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби офіційно підтвердили цю інформацію та повідомили, що під час затримання чоловіки поводилися зухвало, через що правоохоронці застосували фізичну силу.

«Пасажири мікроавтобуса є громадянами України, мешканцями 12 різних областей, віком від 25 до 40 років. Керував транспортним засобом чоловік, який підозрюється в організації незаконного переміщення осіб та певний час перебуває в полі зору оперативників Держприкордонслужби України. Організатор зібрав клієнтів за допомогою одного з месенджерів», – йдеться в повідомленні прикордонників.

Чоловікові повідомили про підозру за ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон.  Йому загрожує від 3 до 9 років ув’язнення. Відносно інших затриманих склали документи адмінпровадження.

Читайте також:
На Одещині ухилянти влаштували “спринтерський забіг” і впали в протитранспортний рів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна