В ЄС до кінця літа пройдуть підготовку 60 тисяч українських військових

На території країн-членів Європейського Союзу до кінця літа 2024 року 60 тисяч українських військовослужбовців пройдуть підготовку у рамках Місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM).

Про це ідеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у Відні, передає “Укрінформ” 7 березня.

Як зазначається, EUMAM є найбільшою військовою місією в історії Європейського Союзу. Станом на сьогодні ЄС та держави-члени мобілізували для України понад 28 мільярдів євро військової допомоги як летальної, так і нелетальної.

У заяві також міститься запевнення, що ЄС та держави-члени “продовжуватимуть задовольняти нагальні військові та оборонні потреби України, включаючи постачання терміново необхідних боєприпасів і ракет”.

“Наша відданість Україні залишається непохитною. ЄС та його держави-члени єдині та стійкі у своїй рішучій підтримці, будь-то політична, фінансова, економічна, гуманітарна, військова чи дипломатична підтримка”, – ідеться у повідомленні.

Євросоюз та його держави-члени вкотре наголосили, що Росія повинна негайно припинити війну проти України та “повністю і беззастережно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

Читайте також:
Франція з початку великої війни підготувала майже 10 тисяч українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна