Франція з початку великої війни підготувала майже 10 тисяч українських військових

Франція з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну підготувала майже 10 тисяч українських військових. Зокрема, 8,8 тисячі військовослужбовців у 2023 році.

Про це 6 березня повідомило міністерство оборони Франції.

“Навчання є одним із аспектів французької підтримки Києва з передачею обладнання та фінансовою підтримкою. Здійснюється на території країни та в Польщі переважно в рамках Місії військової допомоги Європейського Союзу на підтримку України (EUMAM)”, – ідеться у повідомленнію

Зазначається, що навчання українських військовий тримається “на трьох стовпах”:

  • перший стовп – навчання, пов’язане з тактикою, впровадженням і обслуговуванням численного поставленого обладнання. Серед цього обладнання гармати Caesar, ракети Crotale NG, легкі бойові танки AMX 10-RC, пускові установки реактивного залпового вогню і навіть системи “земля-повітря” середньої дальності (SAMPT);
  • другий – спеціалізоване навчання. Воно охоплює різні сфери, зокрема, охорону здоров’я, матеріально-технічне забезпечення, розмінування або броньовану розвідка.
  • третій стовп – формування тактичних частин. Навчання щодо ведення бойових дій у містах та окопах, мета яких— зміцнити навички українських офіцерів командувати ротою чи батальйоном.

“У 2024 році мета полягає в тому, щоб поширити цю підготовку військових для повітряних та військово-морських сил”, — зазначили у французькому відомстві.

Читайте також:
Перша група українських пілотів завершить навчання на F-16 у США до літа, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна