Росіяни модифікують бойові частини дронів: Гуменюк назвала причину масштабних руйнувань будинку в Одесі під час атаки 2 березня

Причиною настільки масштабних руйнувань будинку в Одесі, внаслідок влучання в нього російського “шахеда” 2 березня, є модифікація дронів, зокрема посилення їхніх бойових частин.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 3 березня.

За її словами, експерти все ще працюють над визначенням типу дрона, який влучив у багатоповерхівку.

“Експерти працюють над оцінкою того, що відбулось — і типу влучання, і залишків дрона, і руйнувань. Крім того, пошуково-рятувальна операція все ще триває. Розбираючи завали, можливо, будуть знайдені ще якісь частини боєприпасу”, — наголосила Гуменюк.

Вона зазначила, що ворог модифікує дрони, змінюючи двигуни та бойові частини.

“Не виключено, що могла бути посилена бойова частина — ворог постійно працює над вдосконаленням того, чим атакує нас. Ми вже бачили модифікації ракет, які в них є. Бачимо, що вони використовують керовані авіабомби — нагадаю, що це теж модифікація певна. Ми розуміємо, що зміни в озброєнні, які ворог буде застосовувати, тривають”, — підкреслила Гуменюк.

За її словами, також фіксуються спроби ворога запускати дрони на дуже низьких висотах. Це певною мірою відводить від систем протиповітряної оборони й ускладнює їхнє виявлення.

Читайте також:
В Одесі — уже 10 загиблих внаслідок дронової атаки росіян: з-під завалів дістали тіло ще одного немовляти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.