Зеленський прибув в Албанію на саміт з державами Західних Балкан

Президент Володимир Зеленський пізно ввечері 27 лютого прибув з неанонсованим візитом до Албанії.

Про його приїзд повідомив міністр закордонних справ Албанії Іглі Хасані у Х (Twitter).

“Велика честь вітати президента Зеленського у Тирані. Ключовий момент для зміцнення двосторонніх зв’язків і солідарності з Україною в її героїчній боротьбі проти російської агресії”, – написав Хасані.

У середу в Тирані Зеленський зустрінеться з кількома лідерами з регіону під час саміту “Україна – Південно-Східна Європа”.

Очікується, що ця зустріч призведе до надання додаткової допомоги Україні, а деякі албанці сподіваються, що ця подія також допоможе зміцнити зв’язки з їхніми європейськими сусідами.

Зазначимо, що це перший візит Володимира Зеленського до балканської країни від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як писала “Новинарня“, 27 лютого Володимир Зеленський приїхав до Саудівської Аравії, де провів зустріч зі Спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Сторони обговорили, серед іншого, “формулу миру” і конкретні можливості двосторонньої співпраці України та Саудівської Аравії в економічній і технологічній сферах.

Читайте також:
Зеленський у Києві зустрівся з прем’єром Болгарії: про що домовилися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна