Нідерланди замовили для України дев’ять САУ DITA

Нідерланди замовили в Чехії для поставки в Україну 9 самохідних артилерійських установок DITA.

Про це йдеться в повідомленні міністерства оборони Нідерландів, передає “АрміяІнформ”.

«Самохідна гаубиця DITA — це сучасна система вогню, здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї. Саме тому Нідерланди нещодавно замовили 9 для цієї країни», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказана зброя — це частина великого нідерландського замовлення для України, яке постачають два виробники зброї в Чехії.

27 лютого 2024 року, як повідомляє Міноборони Нідерландів, у Чехії з візитом побував командувач Збройних сил Нідерландів генерал Онно Айхельсхайм.

Він також оглянув радіолокаційну систему VERA-NG. «Ця пасивна система спостереження може виявляти повітряні, морські та наземні цілі», — зазначається в повідомленні.

У Командуванні збройних сил Нідерландів підкреслили, що підтримка України залишається найвищим пріоритетом для Нідерландів.

Зазначається, що раніше Нідерланди замовили в Чехії 100 зенітних установок МР-2 і разом із США і Данією та модернізацію 100 бойових танків Т-72.

«Зенітна установка МР-2 — проста мобільна система, здатна ефективно знешкоджувати безпілотники. Т-72 — добре відомий українським воїнам танк. Отже, їм не потрібен додатковий час для навчання керування цим транспортним засобом», — йдеться в повідомленні.

Після перевірки, наголошують у міноборони Нідерландів, озброєння прямує безпосередньо в Україну.

Також у повідомленні сказано, що західні партнери України активно нарощують військове виробництво та співпрацю в цьому напрямі. «Хорошим прикладом є план створення європейської виробничої лінії для випуску ракет ППО Patriot у Німеччині», — повідомляє міноборони Нідерландів.

Читайте також:
Нідерланди виділяють понад €100 млн на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна