Кишинів зреагував на “з’їзд депутатів” невизнаної ПМР

В уряді Молдови вважають, що з’їзд придністровських “депутатів” та його рішення не створюють загрози ескалації та дестабілізації, і називають це зібрання суто пропагандистською подією.

Про це у середу, 28 лютого, повідомив речник уряду Молдови Даніел Воде.

“Ця подія спланована тими, хто перебуває з лівого боку Дністра, і Кремлем. Ми не бачимо небезпеки дестабілізації. Ми дуже пильно стежимо і повторюємо, що цей регіон також хоче миру і безпеки”, – цитує Воде “Європейська правда”.

Речник назвав з’їзд у Тирасполі суто пропагандистською подією, “прийомом, що не заслуговує на прямі трансляції іноземних журналістів та напружені заголовки”.

Він додав жартома, що єдиною “напругою” дня у середу є похмура погода.

Як писала “Новинарня“, “з’їзд” так званих депутатів невизнаного Придністров’я ухвалив звернення до Росії з поханням “захисту від тиску Молдови”, звернувшись також до низки міжнародних організацій.
Звернення адресували Раді Федерації і Держдумі РФ, попросивши їх про “заходи для захисту Придністров’я в умовах посиленого тиску Молдови”.

Читайте також:
Кордон із Придністров’ям: чи є загроза від росіян з “ПМР” та чого чекають наші “ватники” в Кучургані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна