ДБР арештувало головний офіс “Сінево”

Працівники Державного бюро розслідувань з 2022 року проводять слідство за фактом відчуження майнового комплексу державного підприємства, де наразі розташовується центральний офіс лаболаторії «Сінево».

Про це інформує пресслужба бюро у вівторок, 27 лютого.

«Працівники ДБР ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході слідства досліджували законність перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на ці приміщення.

У бюро запевняють, що жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності, не проводили, і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає й сьогодні.

Вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі, додали у ДБР. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна), слідство триває.

Раніше 27 лютого мережа лабораторій «Сінево Україна» заявила про «безпідставний і протизаконний арешт», накладений Держбюро розслідувань на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві.

Компанія заявляє, що внаслідок арешту невдовзі буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, «що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій Сінево в Україні».

Читайте також:
ДБР переповіло подробиці афери в “справі Мазепи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна