ЗМІ: Німеччина веде таємні переговори з Індією про закупівлю боєприпасів для України

Німеччина веде конфіденційні переговори з Індією щодо закупівлі через посередників боєприпасів для України.

Про це пише Der Spiegel, передає “Європейська правда” 26 лютого.

Зазначається, що неформальна група офіцерів, дипломатів і державних службовців з канцелярії, фінансового та економічного відомств зустрічається в Берліні кожні два тижні. Вони дають поради, до яких країн можна звернутися, які ще можуть мати запаси боєприпасів, і як їх переконати.

За інформацією з урядових кіл, політичних табу у цих перемовинах майже не існує.

За даними видання, в Індії досі зберігаються досить великі запаси артилерійських боєприпасів – за оцінками інсайдерів, це кілька сотень тисяч пострілів. Уряд у Нью-Делі відкрито не хоче продавати свої снаряди; Індія все ще підтримує дружні відносини з РФ.

“Як наслідок, зараз ведуться приховані переговори про те, чи можна отримати боєприпаси через посередників”, – пише Der Spiegel.

Подібні угоди можливі і з арабськими країнами, деякі з яких мають великі запаси. На думку експертів, на Балканах і в Африці також є держави, які все ще мають запаси – або навіть можуть виробляти боєприпаси.

Читайте також:
ГУР МО: РФ минулого року виготовила 2 млн снарядів, цьогоріч планує 2,7 млн
За пів року Росія отримала від КНДР понад 10 тис. контейнерів з боєприпасами

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна