ЄС продовжив санкції проти білоруської влади

Рада Європейського Союзу повідомила про продовження на рік обмежувальних заходів щодо «відповідальних за внутрішні репресії та порушення прав людини в Білорусі».

Про це в понеділок, 26 лютого, йдеться в комюніке Ради, його цитує “Радіо Свобода”.

«Індивідуальні обмежувальні заходи включають заморожування активів і заборону надавати кошти. Фізичні особи додатково підпадають під заборону на подорожі», – зазначено у документі.

Вказано, що наразі у санкційному списку перебувають 233 фізичні особи, у тому числі Олександр Лукашенко, і 37 юридичних осіб.

«Білорусь також залишається об’єктом цілеспрямованих економічних санкцій, включаючи обмеження у фінансовому секторі, торгівлі, товарах подвійного призначення, технологіях і телекомунікаціях, енергетиці, транспорті та інших», – повідомили у Раді ЄС.

У європейській інституції також підтвердили своє зобов’язання «притягнути до відповідальності винних у порушеннях прав людини» та повідомили, що санкції діятимуть «поки білоруська влада продовжує такі дії» (порушення прав людини – ред).

Читайте також:
ЄС запровадив нові санкції проти Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна