ЄС запровадив нові санкції проти Білорусі

Рада ЄС 3 серпня запровадила нові обмежувальні заходи проти Білорусі у зв’язку з незаконним вторгненням Москви до України та у відповідь на причетність Республіки Білорусь до агресії.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Зокрема, нові заходи утворюють більш тісне узгодження санкцій ЄС, спрямованих проти РФ та Білорусі та допоможуть гарантувати, що російські санкції не можна буде обійти через Білорусь.

Таким чином, поширюється заборона експорту до Білорусі низки особливо чутливих товарів та технологій, які сприяють військово-технічному прогресу Білорусі.

Рада ЄС також впроваджує додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, товарів та технологій, придатних для використання в авіаційній та космічній промисловості. Зміни також узгоджують санкції проти Білорусі з режимом санкцій проти РФ.

«Ці обмежувальні заходи впроваджуються з прискоренням з огляду на терміновість, пов’язану з боротьбою з обходом санкцій щодо певних дуже чутливих товарів та технологій», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
ЄС ще на рік продовжив санкції проти Білорусі, розширивши їх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.