Україна отримала лише 30% від обіцяних ЄС снарядів, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що було надано лише 30% від обіцяного Європейським Союзом мільйона снарядів.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у Києві 26 лютого, відповідаючи на запитання щодо затримок половини західної допомоги.

«Що стосується Європи й про той відсоток, що ви сказали, це не зовсім так. З мільйона снарядів, який нам пообіцяв Європейський Союз, не 50% прийшло, а 30%. На жаль», – сказав Зеленський, його цитує “Радіо Свобода”.

Напередодні міністр оборони Рустем Умєров на форумі “Україна. Рік 2024” повідомив, що половина підтримки, яку надають Україні країни Заходу, не приходить своєчасно, що призводить до втрати особового складу Збройних сил України і територій.

Читайте також: 
“Робимо все можливе і неможливе, щоб зробити прорив”: Умєров заявив про потужний план на 2024 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна