Російські “шахеди” знеструмили кілька населених пунктів на Миколаївщині та поцілили в об’єкт інфраструктури на Хмельниччині

У ніч на 24 лютого Росія атакувала вісім областей України 18 “шахедами”, 16 з яких знищила протиповітряна оборона. Внаслідок чергової атаки є пошкодження. Про них розповіли в місцевих ОВА.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, у південних районах відбулося дві хвилі дронових атак з інтервалом у понад 2 години. Спочатку дрони-камікадзе типу “Shahed-131/136” прямували з Криму в напрямку Дніпропетровщини через Миколаївщину і Херсонщину. В наступній хвилі через тимчасово окуповану Херсонщину намагалися проскочити до центральних регіонів із подальшим прямуванням на захід.

ППО знищила 6 БпЛА знищено: 3 на Миколаївщині, 2 на Кіровоградщині, 1 на Херсонщині. Влучань не допущено.

За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, над Миколаївщиною вночі знищено три “шахеди”. Уламками збитого дрона пошкоджено лінію електропередач, внаслідок чого знеструмлено пʼять населених пунктів. Ведуться роботи з відновлення електропостачання.

Як повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, на Київщині повітряна тривога тривала дві години. В області працювали сили ППО. Завдяки вдалій роботі мобільних вогневих груп влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих не має. Падіння уламків збитих цілей відбулися на відкритій території поза межами населених пунктів. Усі оперативні групи продовжують фіксувати наслідки ранкової атаки.

Як повідомили в Хмельницькій ОВА, на Хмельниччині внаслідок атаки відбулось пошкодження об’єкта інфраструктури. Інформація щодо постраждалих чи пошкодження житлового фонду не надходила.

У зоні відповідальності повітряного командування “Схід” знищено 5 БпЛА “Shahed-136/131”: 2 в Запорізькій, 2 в Полтавській та 1 дрон-камікадзе в Новомосковському районі Дніпропетровської області. Інформації про руйнування та постраждалих наразі немає.

Читайте також:
Росія атакувала вісім областей України 18 “шахедами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна