ЄС подвоїть військову підтримку України та відкриє в Києві інноваційний оборонний офіс

Євросоюз подвоїть військову підтримку України, а також відкриє інноваційний оборонний офіс в Києві, а також інтегрувати Україна в європейський оборонно-промисловий комплекс.

Про це в суботу, 24 лютого, заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в ефірі телемарафону “Єдині новини” під час візиту в Україну, повідомляє “РБК-Україна”.

“Ми подвоюємо свою військову підтримку України. Ми вже надали 28 млрд євро і працюємо над створенням спеціального фонду для закупівлі озброєнь. Паралельно оборонна промисловість країн ЄС нарощує спроможності. Ми вже надали півмільйона боєприпасів, а до кінця року передамо один мільйон… Ми хочемо зміцнити оборонні потужності України”, — наголосила фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що вже розробляється нова стратегія оборонної промисловості, яку буде презентовано через три тижні. У Києві ж відкриють інноваційний оборонний офіс.

“Це буде перший крок до інтеграції України до наших оборонних промислових програм в Європі. Ми навчаємось від вашого досвіду на полі бою, ми хочемо інтенсифікувати цю співпрацю і хочемо для цього відкрити інноваційний оборонний офіс в Києві”, — підкреслила глава Єврокомісії.

Читайте також:
У другу річницю повномасштабної війни в Україну прибули президентка Єврокомісії, а також прем’єри Канади, Італії та Бельгії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна