У другу річницю повномасштабної війни в Україну прибули президентка Єврокомісії, а також прем’єри Канади, Італії та Бельгії

У другу річницю початку повномасштабного вторгненн Росії в Україну до Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Фото з вокзалу вона опублікувала у соцмережі X (колишній Twitter).

“Я у Києві, щоб відзначити другу річницю війни Росії проти України. І відзначити надзвичайну стійкість українського народу. Як ніколи, ми твердо стоїмо на боці України. Фінансово, економічно, військово, морально. Поки країна нарешті не стане вільною”, — написала вона.

Окрім цього, сьогодні до Києва прибули також прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії.

Про це повідомляє видання Reuters.

“Чотири західні лідери прибули до Києва в суботу, щоб висловити солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії, яке коштувало десятків тисяч життів і спустошило економіку країни. Прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії — Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо та Олександр Де Кроо — подорожували з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн нічним потягом із сусідньої Польщі”, — йдеться у матеріалі видання.

Як наголошується, присутність західних лідерів має підкреслити прагнення Заходу допомогти Україні, навіть якщо вона страждає від дедалі більшої нестачі військових поставок, що впливає на її ефективність на полі бою.

Очікується, що Мелоні та Трюдо підпишуть безпекові угоди з президентом України Володимиром Зеленським аналгічних до угод, нещодавно укладених з Францією та Німеччиною на мільярди доларів.

Читайте також:
Україна і Франція підписали угоду про гарантії безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна