У дронах українського виробництва буде ШІ: Україна підписала меморандум з німецькою компанією

У безпілотниках українського виробництва використовуватимуть штучний інтелект.

Як повідомив у суботу, 24 лютого, керівник офісу президента Андрій Єрмак, відповідну угоду підписали міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та CEO Helsing GmbH Гундберт Шерф – Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони.

“Штучний інтелект у БПЛА на полі бою — це реальність війни у 2024 році. У дронах українського виробництва буде ШІ… Цей меморандум має конкретну мету – підсилення українських оборонних технологій, впровадження ШІ у БПЛА нашого виробництва. Ми повинні бути на крок попереду у технологічній війні. І розуміємо чітко задачі, які стоять перед нами. ШІ у сучасній війні – це необхідність”, — написав він.

За словами Єрмака, це ще один результат конференцій щодо спільного виробництва озброєнь, які відбувалися в Україні, а також у Вашингтоні минулого року.

“Зараз активно працюємо з європейськими країнами, шукаємо партнерів, розробляємо та озброюємось. Попереду ще низка конференцій такого масштабу, як у Вашингтоні, де були присутні спецпредставниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, а також міністр оборони США Ллойд Остін, виробники та інші знакові люди. Ми готуємо багато сюрпризів. Я нагадаю, що про спільне виробництво озброєнь домовлялися Володимир Зеленський та Джо Байден”, — підкреслив керівник офісу президента.

Helsing GmbH — це німецька компанія, що розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. Вона є партнером з Rheinmetall з 2022 року, а ще співпрацює з Федеральним міністерством оборони Німеччини. В Україні компанія працює з 2022 року.

Читайте також:
Британія із союзниками хочуть надати Україні тисячі дронів з підтримкою ШІ, які можуть бути ефективнішими за артилерію росіян, — Bloomberg

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна