Британія із союзниками хочуть надати Україні тисячі дронів з підтримкою ШІ, які можуть бути ефективнішими за артилерію росіян, — Bloomberg

Велика Британія разом із союзниками, зокрема США, хоче надати Україні тисячі нових дронів з підтримкою штучного інтелекту, які могли б одночасно атакувати російські цілі та захоплювати позиції.

Про це в суботу, 17 лютого, повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Як повідомляється, дрони можуть відправити в Україну протягом кількох місяців, але терміни можуть змінюватися.

Як наголошує видання, безпілотники стають все важливішими в російсько-українській війні, оскільки вона триває вже майже два роки, і розпочалася “глобальна гонка” за розробкою нових технологій, які можуть визначити майбутнє війни.

Росія нарощує власне внутрішнє виробництво бойових безпілотників, а також отримала значні поставки від свого союзника Ірану.

Натомість коаліція союзників України пообіцяла доставити в країну 1 мільйон БпЛА протягом року. У січні офіційні особи Білого дому зустрілися з оборонними компаніями, щоб обговорити інноваційні бойові технології, які можуть допомогти Україні в її спробах протистояти вторгненню РФ.

Оскільки Україна стикається з нестачею артилерії, ситуація може стати настільки критичною в найближчі місяці, що військовим, ймовірно, доведеться зосередитися на вужчих ділянках фронту.

“Хоча нові можливості безпілотників не замінюють гостру потребу в снарядах, вони можуть допомогти створити нову динаміку на полі бою… Безпілотники зі штучним інтелектом будуть розгорнуті у великі флотилії, які зв’язуватимуться між собою для націлювання на ворожі позиції без необхідності керувати кожним з них людиною-оператором”, — наголошує Bloomberg.

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер у коментарі виданню зазначив, що використання Україною безпілотників “у поєднанні зі штучним інтелектом” може бути “ефективнішими, ніж артилерійські обстріли росіян”.

Читайте також:
Чехія “знайшла” 800 тисяч снарядів для України й може переправити їх за кілька тижнів, але є умова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна