Кібери ЗСУ зламали 11 сайтів компаній РФ, що підтримують російську армію

У день других роковин повномасштабного вторгнення РФ – 24 лютого – українські військові кіберфахівці зламали сайти 11 російських підприємств, які підтримали вторгнення в Україну.

Про це “Новинарні” повідомило джерело в Силах оборони України.

На стартових сторінках компаній з’явилися карикатурні зображення Путіна, міністра оборони РФ Шойгу, начальника генштабу ЗС РФ Герасимова, а також героїв мемів – Ждуна й Упоротого Лиса, які обговорюють провалені плани з захоплення України “за три дні”.

Серед уражених сайтів варто виділити інтернет-сторінку приватної охоронної компанії “Беркут”, чиї співробітники входять до підрозділу БАРС армії РФ. Також у списку –  виробник металевої сітки з Набережних Челнів “База сеток”, який надає матеріали для російських підрозділів задля захисту військової техніки від  українських ударних БПЛА, компанії “Фактор” і “Тедоколор”, які надають ремонтні послуги військам окупантів також.

Хакери повідомили, що було вражено зокрема і сайт АО “Водоканал” міста Чебоксари – надавача послуг частині 40298 армії РФ.

Новинарня” регулярно повідомляє про акції проукраїнських хакерів до визначних дат РФ – наприклад, дня морської піхоти.

Читайте також:
Українські спецслужби успішно атакували один із найбільших металургійних комбінатів РФ, що належить другу Путіна, — джерела


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна