Українські спецслужби успішно атакували один із найбільших металургійних комбінатів РФ, що належить другу Путіна, — джерела

У ніч на 24 лютого на території Новолипецького металургійного комбінату у місті Липецьк у Росії сталася масштабна пожежа.

Про неї повідомили місцеві ЗМІ і пабліки.

За словами очевидців, перед пожежею у небі над російським містом пролунало кілька вибухів.

Як повідомляє телеграм-канал SOTA з посиланням на місцевих жителів, з чотирьох дронів у завод поцілили два, загорівся коксохімічний цех. Під час атаки працівники заводу перебували в сховищі.

Як повідомив губернатор Липецької області Ігор Артамонов, атака сталася о 0:12. Над Липецькою областю нібито збили два безпілотники. Пожежу на території Новолипецького металургійного комбінату вдалося загасити о 2:52. Жертв нібито немає.

Водночас джерела в українських спецслужбах підтвердили в коментарі “Суспільному”, що атаку організували СБУ та ГУР.

“Це один з найбільших металургійних комбінатів Росії. Він працює на військово-промисловий комплекс РФ і виконує велику кількість державних замовлень. Сировина з цього підприємства іде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників. Тому для України це законна ціль”, — розповіли в спецслужбах.

Безпілотники СБУ та ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об’єктів, за даними джерел, призведе до зупинення всього виробничого процесу металургійного комбінату на довгий час.

Власником ураженого комбінату є наближений до президента РФ Володимира Путіна російський олігарх Володимир Лісін. За оцінками Forbes, він входить в трійку найбагатших людей РФ.

За даними ЗМІ, до недавнього часу на Новолипецькому металургійному комбінаті вироблялася сировина для російських компаній, що займаються ядерною зброєю та балістичними ракетами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна