Унаслідок обстрілу РФ пошкоджена одна з ліній живлення ЗАЕС

Внаслідок російського обстрілу пошкоджена одна із ліній електропередачі, що забезпечує зв’язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

Про це повідомляє НЕК “Укренерго” у середу, 21 лютого.

“Після чергового обстрілу росіян, пошкоджено лінію, яка забезпечувала енергоживлення Запорізької атомної станції. Фахівці «Укренерго» встановили характер ушкоджень. Оскільки в районі йдуть бойові дії, аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових. Наразі зв’язок ЗАЕС з енергосистемою забезпечується лише по одній лінії електропередачі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у середу, 21 лютого, дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Максимальне споживання 20 лютого було на 1% більшим за добовий максимум 19 лютого. Станом на 9:00 21 лютого рівень споживання електроенергії на 0,5% нижчий за відповідний показник попереднього дня.

Експорт електроенергії 21 лютого здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 3 058 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Польщі та Молдови загальним обсягом 1 464 МВт-год.

Читайте також:
На окупованій ЗАЕС з 11 тисяч українських працівників залишилися лише дві тисячі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна