Бойовик і пропагандист РФ Морозов “Мурз”, який писав про втрати росіян під Авдіївкою, застрелився, – ЗМІ

Військовослужбовець російської армії, пропагандист, Z-блогер Андрій Морозов (“Мурз”) наклав на себе руки, пояснивши це цькуванням “згори” через його критичні пости про втрати російської армії під Авдіївкою.

Про це повідомили низка російських видань, блогерів-пропагандистів, написала про це і “Медіазона”.

Передсмертна записка Морозова була розміщена в його Телеграм-каналі «Нам пишут из Янины». Також про це написали в низці російських Z-пропагандистських ТГ-каналів. За попередньою інформацією, Морозов застрелився. У передсмертній записці він поскаржився на цькування з боку «політичних повій на чолі з Володимиром Соловйовим».

18 лютого Морозов опублікував пост, у якому згадав про загибель 16 тис. російських солдатів у боях за Авдіївку.

Публікація викликала велику дискусію у російських пропагандистських медіа. Блогера, зокрема, сильно критикували пропагандисти Юлія Вітязєва та Армен Гаспарян в ефірі «Соловйов LIVE».

20 лютого Морозов видалив пост. У передсмертній записці він також згадав, що його змусили це зробити за наказом «товариша полковника», який мав наказ від вищої влади. У разі подібних критичних постів російська влада погрожує не надавати підрозділам критикуючих збройове постачання: «снаряди, коптери, нові танки та БМП».

Вже після видалення резонансного посту Морозова 20 лютого у Кремлі відбулася зустріч президента РФ Володимира Путіна та глави Міноборони Сергія Шойгу, на якій обговорювалося взяття Авдіївки. Міністр оборони доповів про нібито взяття міста «за мінімальних втрат».

Андрій Морозов – один із творців «Координаційного центру допомоги Новоросії» та колишній лідер націонал-сталіністської групи «Червоний бліцкриг». У 2000-х він провів кілька провокаційних акцій — зокрема, закидав помідорами політика Іллю Яшина, публіцистку Юлію Латиніну та головного редактора «Московського комсомольця» Павла Гусєва. 2008 року Морозова засудили до трьох років колонії після обстрілу офісу «Єдиної Росії» на Кутузовському проспекті в Москві. За словами самого блогера, у 2014-2015 рр. він брав участь у бойових діях на території України.

Читайте також:
Російського пропагандиста Красовського, який закликав до геноциду українців, отруїли, – джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна