ЗМІ: Німеччина готує новий пакет озброєння для ЗСУ – з далекобійними системами, але без згадки Taurus

Партії урядової коаліції Німеччини підготували пропозицію щодо озброєння для України з наданням далекобійних систем, однак крилаті ракети Taurus у ініціативі не згадані.

Про це пише Bild, цитує “Європейська правда” 20 лютого.

Як зазначається,  коаліція підготувала поки що непублічну пропозицію, яка має на меті доставити до Києва більше боєприпасів, транспортних засобів і систем озброєнь. Цього тижня у Бундестазі має відбутися голосування щодо цього.

Крилаті ракети Taurus прямо не згадуються в проєкті. Однак йдеться про “постачання додатково необхідних систем озброєння великої дальності і боєприпасів для того, щоб Україна (…) могла здійснювати цілеспрямовані удари відповідно до міжнародного права по стратегічно важливих цілях, розташованих далеко в тилу російського агресора”. Водночас про які саме системи озброєння великої дальності йде мова не повідомляється.

В урядовій коаліції Німеччини переконані, що українці повинні мати можливість атакувати військові склади або шляхи постачання, розташовані далеко за лінією фронту. Таким чином, українські війська будуть краще захищені.

Окрім зброї для України, пропозиція також включає нові політичні та економічні санкції проти Росії.

Читайте також:
Німеччина закупила для ЗСУ непридатні для бою БТРи за завищеними цінами, — Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна