Десяті роковини: подружжя Зеленських вшанувало пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, президент Володимир Зеленський з першою леді Оленою Зеленською вшанували пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності у 2014 році.

Президентське подружжя поклало лампадки біля пам’ятного хреста на місці загибелі активістів на Алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва, повідомила пресслужба глави держави.

У церемонії вшанування пам’яті також взяли участь представники дипломатичних установ.

Президент наголосив, що сьогодні Україна вшановує пам’ять про подвиг Героїв Небесної Сотні, про те, як українці вміють виборювати власну свободу.

“Пам’ять про те, що наша єдність не має противника, здатного її перемогти. Що самовідданість українців не має меж і творить історію. 10 років тому українці вирішили раз і назавжди: ми хочемо й будемо жити лише у європейській державі. Все це 10 років тому для народу було стимулом боротись. Все це є стимулом для нас і сьогодні. Захищати свою землю. Захищати свою свободу. Захищати своє завтра. Захищати свою Україну. Слава Україні!” — сказав він.

Читайте також:
Панахида в Михайлівському соборі та хода пам’яті: у Києві вшанували Героїв Небесної сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна