DeepState: росіяни знову розстріляли полонених – тепер біля Роботиного

Аналітики проєкту DeepState повідомляють про нову страту російськими окупантами українських військовополонених: цього разу вони розстріляли двох беззбройних українських бійців біля Роботиного Запорізької області.

Як зазначається в повідомленні DeepState, оприлюдненому 20 лютого, розстріл полонених був скоєний 18 лютого.

На опублікованому відео видно, як двоє військових виходять з окопу. Один із них, імовірно, поранений.

Потім російський військовий стріляє, і вони падають.

“За даними суміжних підрозділів, 18 лютого кацапи наступали на село з півдня і захопили частину великого опорного пункту, де залишилося троє бійців 3-ї БрОП “Спартан”. Противник, вкотре нехтуючи правила і звичаї війни, взявши в полон, розстріляв наших бійців“, – зазначили в DeepState.

Водночас, за даними “Новинарні“, в НГУ наразі не підтверджують, що це були саме їхні військовослужбовці.

Як писала “Новинарня“, 18 лютого проєкт DeepState повідомив про те, що, ймовірно, 15 лютого російські окупанти розстріляли шістьох полонених українських воїнів на позиції “Музей” колишньої в/ч “Зеніт” в Авдіївці.
Також 18 лютого в телеграм-каналі Сухопутних військ ЗСУ з’явилося повідомлення про те, що російські військові розстріляли двох українських військовополонених у смузі відповідальності ОСУВ “Хортиця”.

Читайте також:
110 омбр про страту групи полонених в Авдіївці: росіяни погоджувалися евакуювати та обміняти поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна