В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Кузьмінова, який перегнав до України вертоліт Мі-8

В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав до України вертоліт Мі-8АМТШ.

Факт смерті підтвердив у коментарі “Суспільному” в понеділок, 19 лютого, речник ГУР МОУ Андрій Юсов.

“Можемо підтвердити факт смерті”, — зазначив представник відомства.

Водночас Юсов не уточнив інформацію стосовно причин смерті пілота.

За інформацією італійського сайту Il Corrispondente, який цитує агентство “РБК-Україна”, Кузьмінова нібито вбили 12 пострілами, коли він перебував у муніципалітеті Вільяхойоса у вівторок, 13 лютого.

Потім російського льотчика “збив автомобіль”.

У пілота, який перейшов на бік України, нібито знайшли 100 тисяч євро.

Варто зауважити, що іспанські правоохоронці та інші офіційні джерела поки що не підтверджують факт смерті Кузьмінова.

Упродовж другої половини дня 19 лютого цю новину активно поширювали російські пропагандисти, тоді як в іспанських загальнонаціональних медіа повідомлень про смерть Кузьмінова не з’являлося.

Як пише РБК-Україна, першим інформацію про “смерть Кузьмінова” оприлюднив акаунт Eureka News у Twitter, з посиланням на “неофіційну інформацію” від нацгвардії Іспанії. При цьому російське видання “Важные истории” пише, що Eureka News — іспаномовний канал російського Z-блогера та колишнього співробітника міноборони РФ Михайла Звінчука, автора пропагандистського каналу “Рыбарь”.

Російські пропагандистські ЗМІ, пишучи про вбивство Кузьмінова, посилалися також на іспанські ЗМІ, зокрема Levante-EMV, в якому 14 лютого оприлюднили інформацію про “смерть в Іспанії 33-річного українця”. Проте Кузьмінову – на п’ять років менше.

Контекст

Про спецоперацію ГУР МОУ “Синиця”, в результаті якої український гелікоптер Мі-8 ЗС Росії опинився в Україні, широкому загалу вперше стало відомо 23 серпня.

3 вересня в ефірі телемарафону “Єдині новини” відбулася прем’єра документального фільму “Збиті льотчики Росії”, в якому, зокрема, розповідається і про спецоперацію з “викрадення” Мі-8.

Читайте також:
Російський пілот Кузьмінов розповів, скільки отримає від України за пригнаний гелікоптер Мі-8: подробиці спецоперації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна