Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю та відбудову

Під час конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною та Японією. Серед них  – міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами та представниками місцевої влади.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 19 лютого.

Також сторони підписали:

  •  міжурядову конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що є надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проєкти в Україні;
  •  більше десятка домовленостей про підтримку відбудови України з потужними японськими організаціями: “JICA”, “JETRO”, експортно-кредитним агентством “NEXI” та Японським банком міжнародного співробітництва;
  • грантові угоди щодо реалізації програм відновлення, а також низку документів між Міністерством аграрної політики України та японськими компаніями, які передбачають надання Україні різної сільгосптехніки та обладнання;
  • міжурядовий меморандум про співробітництво у сфері освіти та технологій. Шмигаль наголосив, що Японія є одним із лідерів у цих сферах, тому важливо побудувати справжнє партнерство.

Прем’єр-міністр додав, що “Нафтогаз” та Японія домовилися про проєкт у сфері вітроенергетики, а оператор газотранспортної системи України підписав меморандум щодо підготовки до модернізації газокомпресорних станцій.

Крім того, було підписано документи у сфері енергетики, телекомунікацій, інфраструктурного будівництва та екології.

Читайте також:
Японія виділила $37 млн на закупівлю систем виявлення дронів для України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна