Сім “справ Майдану” закрили через закінчення термінів давності, ще 69 – у зоні ризику

Із 69 “справ Майдану”, що перебувають у зоні ризику через закінчення термінів давності, на сьогодні з такої причини закрили сім.

Про це повідомив на брифінгу начальник департаменту у “справах Майдану” Офісу генпрокурора Олексій Донський, цитує “Укрінформ” 19 лютого.

“Якщо говорити про 69 справ, то вони у зоні ризику у зв’язку з закінченням термінів давності. Але на сьогодні неможливо робити прогнози, тому що закриття таких справ відбувається з нереабілітуючих підстав. Справа може бути закрита виключно якщо цього хоче обвинувачений”, – сказав він.

За словами Донського, станом на зараз сім справ закрито за терміном давності і у чотирьох справах у судах розглядаються клопотання про закриття з цієї ж причини. В інших справах такі клопотання не подані.

Представник ОГП зазначив, що серед обвинувачених у справах, де спливають строки давності, є чимало правоохоронців, водночас закриття справ із нереабілітуючих підстав не дозволить їм далі проходити службу у правоохоронних органах.

Читайте також:
Підсумки 2023 року у справах Майдану: позитив, негатив та гнітюча стабільність з недотриманням розумних строків судового розгляду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна