Росіяни під Авдіївкою зазнають втрат від своїх, а частину підрозділів ліквідують, — АТЕШ

Під час чергового вильоту російська авіація помилково завдала удару по власних позиціях в Авдіївці.

Про це 18 лютого повідомляють партизани руху “АТЕШ”.

“Агент “АТЕШ” з-поміж військовослужбовців Росії, розповів нам про випадок дружнього вогню в районі Авдіївки. Під час чергового вильоту ворожа авіація помилково завдала удару по позиціях, де знаходилися підрозділи артилерії 239-го танкового полку Росії”, — йдеться в повідомленні партизанів.

Окрім цього, частину російських підрозділів після боїв в Авдіївці можуть ліквідувати через значні втрати.

Так, агент руху “АТЕШ” з 74-ї окремої мотострілецької бригади повідомляє, що підрозділ може припинити своє існування.

Після значних втрат у результаті штурму Авдіївки керівництво 41-ї армії розглядає питання щодо ліквідації зазначеного військового формування, оскільки бригада втратила понад 50% офіцерського складу, а кількість поранених оцінюється у понад 750 осіб.

Агент зазначає, що подібна ситуація фіксується у багатьох бригадах та полках, які безпосередньо брали участь у штурмі Авдіївки.

Як повідомляла “Новинарняраніше, за словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександра Тарнавського, за чотири місяці активної фази оборони Авдіївки українські захисники вивели зі строю понад 47 тисяч російських військових.

Вихід ЗСУ з Авдіївки

О 2-й годині ночі в суботу, 17 лютого, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що підрозділи сил оборони України під тиском російського наступу виведені з міста Авдіївка Донецької області. Оточення не допущено.

“Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах”, – йдеться в повідомленні головкома.

“Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність”, – зазначив Сирський.

“Авдіївку ми все одно повернемо”, – додав генерал-полковник.

Про вихід з Авдіївки повідомив також командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

“Відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції”, – сказано в повідомленні командувача ОСУВ у телеграмі.

“У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення”, – зазначив бригадний генерал Тарнавський.

“Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах”, – наголосив командувач.

Авдіївка на мапі DeepState станом на вечір 16 лютого 2024. Додаткову логістичну артерію через поля на Сєверне теж майже захоплює противник

У попередніх повідомленнях про бойові дії в місті, яке поступово захоплює російська армія, командувач Олександр Тарнавський визнав залишення позиції “Зеніт” на південній околиці міста та факти потрапляння українських воїнів у полон.

Промислове місто Авдіївка на північ від Донецька залишалося під контролем українських сил із початку російської агресії проти України в 2014 році. Із жовтня 2023 року ворог почав масовані штурмові дії на півночі та півдні Авдіївки, які досягли апогею в середині лютого 2024 року. В цей час було перерізано головну логістичну артерію до міста в районі коксохімічного заводу. Під час наступу на Авдіївку ворог зазнавав величезних втрат.

Читайте також:
Ситуація в Авдіївці після відходу ЗСУ: українські ДРГ проводять диверсії на позиціях рашистів та завдають їм значних втрат, — АТЕШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна