Це частина мого особистого життя, — у річницю боїв за Дебальцеве Сирський вшанував загиблих біля пам’ятника на Аскольдовій могилі

У дев’яту річницю боїв за Дебальцеве Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим та начальником Генерального штабу ЗСУ генерал-майором Анатолієм Баргилевичем вшанували пам’ять загиблих.

Про це в неділю, 18 лютого, повідомляється на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ.

Вшанування відбулося біля пам’ятника, зведеного в пам’ять боїв на Дебальцевському напрямку на Аскольдовій могилі у Києві.

Сирський підкреслив, що бої за Дебальцеве — це частина його особистого життя:

“Вшанував своїх загиблих побратимів і посестер, з якими взимку 2015 року разом воював в районі Дебальцевого… Бої за Дебальцеве — це для мене не лише термін з історії нашої десятилітньої війни за Незалежність проти російської агресії.

Бої за Дебальцеве — це і частина мого особистого життя. Взимку 2015 року, я був одним з командирів сил Антитерористичної операції і на Дебальцевському плацдармі. Одне із завдань, яке мені було визначено — координувати вихід українських підрозділів з Дебальцевого.
Щиро дякую військовим капеланам Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви за звершену молитву за українських воїнів.

Також тут на Аскольдовій могилі поруч поховані два українські воїни, яких знав особисто і з якими перетинався на бойових стежках. Це герой України Дмитро Коцюбайло — “ДаВінчі” і Андрій Пільщиков — “Джус”.

Відвідав їхні могили і вшанував світлу Памʼять
цих мужніх, легендарних українських лицарів…

Я знаю точно, ми повернемося у Дебальцеве, ми повернемося у Вуглегірськ, Логвинове,

Рідкодуб, врешті ми повернемося у нашу українську Авдіївку і Донецьк. Ми звільнимо усі наші рідні українські землі!

Ми знаємо за що ми боремося! Ми переможемо! Слава Україні!”.

Довідка

Бої за Дебальцеве, місто з важливим залізничним вузлом, яке також лежить на перехресті двох автошляхів міжнародного значення, тривали в період 21 січня по 18 лютого 2015 року.

За даними Генштабу ЗСУ, під час боїв за місто загинули 200 захисників України, а волонтери-пошуковики називають цифру у 268 загиблих.

Читайте також:
Генерал Сирський. Що відомо про нового головнокомандувача ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.