Зеленський – з візитом у Німеччині. Що в планах

Президент Володимир Зеленський 16 лютого прибув з візитом до Німеччини.

Про це глава держави повідомив у Telegram і опублікував відповідні фото з летовища.

Зеленський розповів, що в наступні два дні у нього заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції.

“Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир”, – зазначив український лідер.

Зранку 16 лютого видання Reuters написало, що метою візитів Зеленського до Німеччини та Франції буде спроба залучення значущої оборонної підтримки та підписання двосторонніх документів про “гарантії безпеки”.

Нагадаємо, 15 лютого пресслужба Офісу президента анонсувала візит Володимира Зеленського до Німеччини та Франції для переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Крім того, 17 лютого глава держави виступить на Мюнхенській безпековій конференції та проведе низку двосторонніх зустрічей з політиками.

Заплановані переговори з:

  • віцепрезиденткою США Камалою Гарріс,
  • президентом Чехії Петром Павелом,
  • прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен,
  • прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Також Зеленський зустрінеться з іншими лідерами держав і великих бізнесів.

Читайте також:
Наприкінці наступного тижня Зеленський поїде в Німеччину для участі в Мюнхенській конференції з безпеки, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна