Мін’юст хоче мобілізації засуджених на рівні з іншими громадянами

Міністерство юстиції України пропонуватиме «більш радикальні» кроки щодо мобілізації засуджених. Окрім того, відомство працює над питанням мобілізації ув’язнених.

Про це заявив очільник відомства Денис Малюська в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

За словами політика, якщо хтось вчинив злочин, відбув покарання (не обов’язково строк у в’язниці) і вже на волі, то це «не є приводом не захищати Батьківщину».

Малюська наголошує, що йдеться про десятки тисяч людей, і не розуміє, «чому усі інші повинні воювати, а ті, хто колись вчинив якийсь дрібний злочин, — ні».

«У будь-якому разі рішення щодо того, щоб мобілізувати чи не мобілізувати громадянина із судимістю, має ухвалювати не такий громадянин, а наші органи ТЦК, які займаються комплектуванням армії. Це наша позиція і ми будемо просити депутатів підтримати це», — сказав Малюська, його цитує “Громадське”.

Міністр юстиції також заявив, що відомство зараз працює і над іншим питанням — мобілізації ув’язнених. Малюська стверджує — тут підхід буде трішки інший. У Мін’юсті хочуть надати можливість ТЦК визначати, «хто їм потрібен, а хто ні».

Читайте також:
Аспірантам-контрактникам хочуть зберегти відстрочку від мобілізації: що відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна