Яйця – втридорога, лосось – дешевше: НАБУ переповіло деталі слідства щодо закупівель в МОУ

Національне антикорупційне бюро під час розслідування закупівлі продуктів Міністерством оборони підтвердило існування корупційної схеми. Зазначають, що ця схема дозволяє постачальникам вдаватися до зловживань під час формування ціни на ходові групи продуктів.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру НАБУ.

Так, наприклад, постачальники продають яйця втридорога, а лосось або лохину, яких не побачиш в раціоні військових, — за цінами, в рази нижчими за ринкові.

Наразі детективи, щоб підтвердити факти зловживань, вилучають та опрацьовують документи складського обліку військових частин — одержувачів послуги.

У НАБУ наголошують, що це «величезний масив первинних документів», які дозволять встановити обсяги постачання всіх найменувань продуктів за каталогом.

Також призначено низку експертиз, триває збір додаткових матеріалів.

Нагадаємо, НАБУ почало перевірку можливих зловживань під час закупівель харчів для військових у січні, як там стверджували, ще до оприлюднення такої інформації у ЗМІ.

Читайте також:
МОУ продовжує перевірки постачальників харчування у війську. Цього разу – виїзд у в/ч на південному сході

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна