У Дніпрі евакуюють лікарню з паліативними хворими та закривають школи через обстріл РФ

Росіяни другу ніч поспіль атакували безпілотниками Дніпропетровську область. Є влучання в Дніпрі.

Під ударом опинились енергетичний об’єкт та об’єкт інфраструктури, повідомив голова ОВА Сергій Лисак у вівторок, 13 лютого.

“Наші захисники знищили 10 “шахедів” у Дніпровському районі. Але сталося й кілька влучань у Дніпрі”, – сказав він.

Внаслідок удару пожежі виникли на обох об’єктах. Вогонь уже вдалося загасити. Лисак додав, що енергетики працюють над поверненням електропостачання в Дніпрі – там заживили вже майже всі домівки. Постачання енергії до Павлограда, атакованого вчора, вже провели.

Компанія ДТЕК без уточнення регіону повідомила вранці, що у ніч з 12 на 13 лютого внаслідок обстрілу постраждала одна з її теплоелектростанцій.

“За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. Внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Станція припинила виробництво електроенергії”, – йдеться у повідомленні.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що через ворожий обстріл доводиться евакуювати одну з лікарень та зачиняти школи.

“Через нічний обстріл ми евакуюємо одну з лікарень, зливаємо систему опалення та вивозимо чималу кількість паліативних хворих. Також зачиняємо школи. Бо за прогнозам найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде”, – написав він у ТГ-каналі.

Читайте також:
Нічна атака РФ на Україну: ППО знищила 16 “Шахедів” із 23, але є і влучання з наслідками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна