Зеленський вважає його доречнішим для цієї фази війни, — генерал Годжес прокоментував призначення Сирського новим головкомом ЗСУ

Заміна Валерія Залужного Олександром Сирським на посаді головнокомандувача Збройних сил України було складним рішенням для Володимира Зеленського. Втім, росіяни “не щасливі” бачити Сирського на чолі ЗСУ.

Про це заявив екскомандувач армії США в Європі генерал Бен Годжес. Відповідне відео 11 лютого розмістив Генштаб ЗСУ у Telegram.

“Україна щойно зробила складну зміну командувачів. Президент ухвалив рішення замінити генерала Залужного генералом Сирським. Це було складне рішення для президента, оскільки генерал Залужний був ефективним командувачем, якого поважали солдати та суспільство, якого добре знали та поважали союзники. Але водночас президент є відповідальним за все і це є його прерогативою, особливо, в демократичному суспільстві — мати на позиції командувача людину, яка, на його думку, надає найбільший шанс Україні на перемогу”, — зазначив Годжес.

За його словами, призначення Сирського на посаду головкома ЗСУ стало неприємним сюрпризом для росіян.

“Генерал Сирський, звичайно, є офіцером, котрого обрав президент, щоб той взяв на себе командування українськими Збройними силами. Це не конкурс краси і не змагання за популярність, президент обрав офіцера, якого він вважає доречнішим для цієї фази війни. Він боєць, він має досвід, він крутий. І я думаю, що росіяни зовсім не щасливі бачити на чолі Збройних сил України ще одного видатного командувача”, — підкреслив генерал.

Читайте також:
Генерал Годжес назвав винних у невдалому контрнаступі ЗСУ влітку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна