Генерал Ходжес назвав винних у невдалому контрнаступі ЗСУ влітку

Невдача контрнаступу ЗСУ влітку є провиною західних союзників Києва, а не українського командування чи політичного керівництва.

Про це заявив екскомандувач військами США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв’ю Silicon Curtain, повідомляє УНІАН.

“Звісно ж, я був розчарований тим, що український контрнаступ не призвів до тих результатів, на які ми всі сподівалися і які я прогнозував. Це ми, Захід, зазнали невдачі, а не Україна зазнала невдачі”, — наголосив він.

Генерал звинуватив західних партнерів в тому, що вони не змогли забезпечити українську армію всім необхідним для такої широкомасштабної операції, зокрема військово-повітряними потужностями і високоточною зброєю для ударів по російських тилах.

На його думку, невдача контрнаступу продовжила війну щонайменше на рік.

Втім, він наголошує, що це далеко не поразка України.

“Росія намагається завоювати Україну з 2014 року, але з усіма своїми можливостями вона досягла контролю лише над 17% території, втративши водночас понад 300 тисяч осіб, значну частину озброєнь і домінування флоту в Чорному морі”, — підкреслив Ходжес і попередив, що події в Конгресі США надихають Кремль продовжувати війну.

Читайте також:
Зеленський назвав, що вплинуло на хід контрнаступу на півдні України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна