Російські військові на Донеччині зібрали “царь-потяг” довжиною 30 км, щоб перешкодити просуванню Сил оборони, — DeepState

Російські військові на Донеччині зібрали “царь-потяг” довжиною 30 км, у складі якого понад дві тисячі вагонів.  Така “окрема лінія оборони” має завадити просуванню українських військ.

Про це в неділю, 11 лютого, повідомили аналітики українського проєкту DeepState.

Як повідомляється, безперервна конструкція з товарних вагонів тягнеться по гілці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи та налічує близько 2100 вагонів різного типу. Зведення цієї вагонної багатоніжки почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений з тимчасово окупованих територій.

“Це є дуже специфічною інженерною спорудою, ефективність якої оцінити складно. Задумка зрозуміла — перешкода для просування Сил оборони. Її цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий. Наведені радарні знімки — загальнодоступні, для розуміння масштабів цього утворення. Побудова “потягу” верифікована нашою командою візуально на знімках за різні періоди часу”, — наголошують аналітики DeepState.

Читайте також:
Характер бойових дій біля “принципових позицій” росіян на околицях Горлівки змінився, — DeepState

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна