Характер бойових дій біля “принципових позицій” росіян на околицях Горлівки змінився, — DeepState

Біля газової розподільчої підстанції (ГРП), яка на околиці Горлівки на Донеччині тривають бойові зіткнення, але ситуація дещо змінилася.

Про це в неділю, 4 лютого, повідомляють аналітики українського проєкту DeepState.

Місцем активних боїв район ГРП став з кінця грудня 2023 року. Тоді штурмовикам з 225-ї ОШБ та суміжних підрозділів вдалося на короткий час зайняти позиції часів АТО. Проте ворог відразу стягнув піхоту у вигляді приватних армій місцевих кримінальних авторитетів та артилерію. Як результат, українські війська відійшли.

Ситуація повторилася у середині січня цього року.

“Абсолютно все ідентично. Кадри вже цих зіткнень ви могли бачити на сторінці командира Сухопутних військ України. Ворог на цій ділянці складається з місцевих, що проявляється в певному фанатизмі”, — наголошують аналітики DeepState.

Зараз, за їхніми словами, ситуація дещо змінилася.

“Характер бойових дій Сил оборони полягає в нанесені суттєвого ураження живій силі. Для кацапів ті позиції є принциповими, тому вони там хоч всі поляжуть, але будуть тримати до останнього”, — зазначають у DeepState.

Читайте також:
Російські війська захопили Табаївку на Харківщині, — DeepState

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна