Новопризначений командувач Сил тероборони ЗСУ Плахута брав участь у спробах зачистки Майдану, — ЦПК

Президент України Володимир Зеленський 11 лютого призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України Ігоря Плахуту, який замінив на цій посаді Анатолія Баргилевича. Десять років тому Плахута був начальником управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС і брав участь у спробах зачистки Майдану.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

“Зокрема, 10 грудня 2013 року Плахута роздавав журналістам коментарі після того, як силовики вночі зачистили урядовий квартал від барикад і блокпостів. Він тоді зазначав, що під час зачистки постраждали двоє беркутівців”, — йдеться в повідомленні ЦПК.

21 січня 2014 року Плахуту згадували як посадовця МВС, який вийшов до мітингувальників для перемовин.

18 лютого 2014 року генерал-майор Плахута запевняв журналістів, що штурму Майдану не буде, і що в загостренні винні “радикали”.

“Виходить, що тепер силами ТРО, в яких країну боронить чимало майданівців, керуватиме генерал, який захищав режим Януковича і намагався придушити протести”, — наголошують у Центрі протидії корупції.

Читайте також:
Перестановки у ЗСУ: Зеленський призначив нових командувачів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна